22. 8. 2015.

Ljubav i Prijateljstvo

Ljubav i prijateljstvo su nešto što je prisutno u svačijem životu. Dok čovek živi, on oseća potrebu da voli i da bude voljen, da ima prijatelja sa kojim može sve da deli, jer bez ljubavi i prijateljstva njegov bi život bio prazan  i potpuno bezvredan.
Ljubav je  jedina stvar na svetu koju ne treba objašnjavati, niti tražiti razloge za njeno postojanje. Ona se jednostavno desi, promeni čoveka, ispuni njegov život i učini ga boljim. I prijateljstvo je ljubav. Ako si nekome potreban, ako ti ne zamera ništa što kažeš ili učiniš i ako mu sve tvoje postaje važno, znaj da te voli i da želi biti tvoj prijatelj. Ako čovek želi da ima prijatelja on mora da ga voli i da veruje u njega, jer bez ljubavi i poverenja nema iskrenog prijateljstva. Jedini način da neko ima prijatelje jeste da i sam bude nekome prijatelj. Prijateljstvo zavisi isključivo od nas samih, jer svako za prijatelja bira osobu najsličniju sebi, onoga koji voli iste stvari i isto razmišlja  U pravom iskrenom prijeteljstvu nema zavisti i ljubomore, osećanja koja izazivaju bol u srcu i veliki nemir u duši. Prtijateljska ljubav  je nesebična, uzajamna i nikad ne prestaje, jer prijatelj je neko ko te potpuno razume i voli te takvog kakav jesi. On svoju ljubav nosi duboko u sebi i ne dozvoljava nikome da je ugrozi. Mnogi ljudi prolaze kroz život običnog čoveka, ali samo pravi prijatelji ostavljaju trag u njegovom srcu. Iskreno prijateljstvo je jače od svega. Ono je čvrsto je i neuništivo.
Ljubav i prijateljstvo pobeđuju sve, a čovek koji ima prijatelje koje voli i koji mu ljubav uzvraćaju,  oseća se lepo, srećno i zadovoljno. Imati prijatelja najlepša je stvar na svetu, jer ljubav i prijateljstvo čine čuda. Oni čoveku daju krila i pokreću. Bez ljubavi i prijateljstva život ne bi imao nikakvog smisla.
Nadam se da vam se ovaj post svideo !!! Uzivajte ♥♥♥

Нема коментара:

Постави коментар